Българската банка за развитие обяви, че е разработила нов финансов инструмент за

...
Българската банка за развитие обяви, че е разработила нов финансов инструмент за
Коментари Харесай

Кредити за земеделски производители отпуска ББР

Българската банка за развиване разгласи, че е разработила нов финансов инструмент за подкрепяне на групи и организации на производители на земеделски артикули.

Браншът съобщи потребностите си през октомври на среща с представители на Министерството на земеделието, Министерството на нововъведенията и растежа, ББР и дъщерното сдружение на банката – Националния гаранционен фонд.

ББР отпуска финансиране на групи и организации на аграрни производители, като се изисква те да са признати от министъра на земеделието и да имат поне една завършена финансова година.

Сдружаването на производителите на аграрни артикули е метод за повишение на въздействието им по веригата за доставки и по-голямо предложение на създадените от тях артикули в комерсиалната мрежа.

Кандидатстващите за финансиране сдружения следва да са евентуално икономически жизнеспособни и да имат положителен личен капитал към момента на подписване на контракт.

 istock istock
Обемът на новата стратегия на банката е 10 млн. лева. Максималният размер на самостоятелните оборотни заеми или кредитни линии е до 40% от приходите от продажби, регистрирани за последната финансова година. За капиталови заеми се отпуска до 90% от размера на инвестицията.

Средствата се дават за покриване на потребностите на земеделските производители от ликвидност или финансиране на техни капиталови планове.

Предвидената финансова поддръжка е в синхрон със стратегическите цели на ББР за обезпечаване на достъп на дребния и междинния бизнес до задоволително и разнообразно финансиране, както и подкрепяне на износа на фирмите и консолидираното им на външни пазари.

Всички условия за подкрепяне по стратегия „ Директни заеми за финансиране на Групи и Организации на производители на аграрни артикули “ ще намерите . 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР